Arkadaşlarımı Bul nasıl kurulur ve bir iPhone nasıl izlenir

neden güvenebilirsin

- Apple'ın Find My uygulaması, arkadaşlarınızın ve ailenizin konumunu izlemenizi sağlar. Takip etmek istediğiniz kişinin bir iPhone onlar da konumlarını sizinle paylaşma isteğinizi kabul etmek zorundalar, ancak kurulumdan sonra ailenizin veya arkadaşınızın iPhone'unu istediğiniz zaman takip edebilirsiniz.

Özellik başlangıçta çağrıldı Arkadaşlarımı Bul , ancak Arkadaşlarımı Bul ve iPhone'umu Bul uygulamaları, 2019'da iOS 13'ün piyasaya sürülmesiyle şimdi Find My olarak adlandırılan uygulamada birleştirildi.

Bir arkadaşınızın veya ailenizin iPhone'u için izlemeyi nasıl kuracağınız ve kurulumdan sonra bir iPhone'u nasıl izleyeceğiniz aşağıda açıklanmıştır.





iphone 11 pro renkleri
elma Kurulum arkadaşlarımı bulma ve bir iPhone fotoğrafını izleme 3

iPhone konumunuzu bir arkadaşınızla nasıl paylaşabilirsiniz?

iPhone'unuzun konumunu bir arkadaşınızla veya aile üyenizle paylaşmaya başlamak kolaydır ve onu bir saat, kurduğunuz günün sonuna kadar veya süresiz olarak paylaşmak arasında seçim yapabilirsiniz.

Seçtiğiniz süre boyunca, konumunuzu kapatmadığınız veya hücresel veriniz olmadığı sürece arkadaşınızın tam olarak nerede olduğunuzu görebileceğini unutmayın.



Arkadaşlarımı bul kurulumunu yapmak ve konumunuzu bir arkadaşınızla paylaşmaya başlamak için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. İkinizin de bir iPhone'u olduğundan emin olun
  2. Find My uygulamasını açın. Büyük bir yeşil daire ve yeşil daire içinde küçük bir mavi nokta ile gri bir arka plana sahiptir.
  3. Sol alttaki Kişiler sekmesine dokunun
  4. Konumumu Paylaş'a dokunun
  5. Konumunuzu paylaşmak istediğiniz kişiyi arayın. iPhone'lu olanlar mavi renkte görünecek. Kişi adı griyse, iPhone'ları yoktur ve bu özellik çalışmayacaktır.
  6. Konumunuzu paylaşmak istediğiniz ek kişileri ekleyin
  7. Konumunuzu paylaşmak istediğiniz tüm arkadaşlarınızı seçtikten sonra sağ üstteki 'Gönder'e dokunun.
  8. 'Bir Saatliğine Paylaş', 'Günün Sonuna Kadar Paylaş' veya 'Süresiz Olarak Paylaş' seçeneğini seçin

Konumunuzu paylaşmayı seçtiğiniz arkadaşlarınız, Find My uygulamasının Kişiler sekmesinde görünür. Birbirinizle konum paylaşmıyorsanız, adlarının altında 'Konumunuzu görebilir' yazacaktır.

Bir arkadaşınızın iPhone'u nasıl izlenir

Bir arkadaşınızın iPhone'unu takip edebilmek için, yukarıdaki gibi konumlarını sizinle paylaşmaları gerekir. Onlar da Aile Paylaşımı grubunuzun bir parçasıysa - hakkında daha fazlasını ayrı özelliğimizde okuyun - ve sizinle konum paylaşıyorlarsa, Find My uygulamasının Cihazlar sekmesinde Apple kimlikleriyle ilişkili tüm Apple cihazlarını görebileceksiniz.



Arkadaşınız, konumunu sizinle paylaşmaya başlamak için yukarıdaki bölümdeki adımları izleyebilir; bu, iPhone'unu izlemenizi ve nerede olduklarını görmenizi sağlar. Alternatif olarak, yukarıdaki gibi konumunuzu onlarla paylaşmaya başlayabilir, ardından Kişiler sekmesinde adlarına dokunabilir ve 'Konumu Takip Etme İste' seçeneğine inebilirsiniz.

İsteğinizle ilgili bir bildirim alacaklar ve iPhone'larını takip etmeden önce kabul etmeleri gerekecek.

İsteğiniz kabul edildikten ve konum paylaşıldıktan sonra, Find My uygulamasının Kişiler sekmesinde bir arkadaşınızın konumunu görebilirsiniz. Adlarının altında, size bulundukları kasaba ve ülkeyi ve sizden olan mesafeyi söyleyecektir. Adlarına dokunursanız, size daha kesin bir konum ve konumlarına yol tarifi alma seçeneği sunan bir harita görürsünüz.

aracılığıyla paylaştığınız bir arkadaşınızın konumunu da görebilirsiniz. Mesajlar . Mesajları Aç > Konumunu görmek istediğiniz kişinin sohbetini açın > Sohbetin üst kısmındaki ismine dokunun > 'i' sembolüne dokunun. Konumları haritada görünecektir.

elma Kurulum arkadaşlarımı bulma ve bir iPhone fotoğrafını izleme 1

Find My'da bildirimleri kullanma

iPhone'daki Find My uygulamasında bildirimleri ayarlamak mümkündür. Örneğin, iPhone'unuzu, evden çıktığınızda veya eve döndüğünüzde arkadaşınızı otomatik olarak bilgilendirecek şekilde ayarlayabilir veya bir arkadaşınız işten veya evden ayrıldığında veya daha spesifik bir şeyin yürüyüşte belirli bir yerden geçmesi gibi, kendiniz için bir bildirim ayarlayabilirsiniz.

Bildirimleri ayarlamak için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Find My uygulamasını açın
  2. Sol alttaki Kişiler sekmesine dokunun
  3. Hakkında veya hakkında bildirim ayarlamak istediğiniz arkadaşınıza dokunun.
  4. Haritanın altındaki tüm seçenekleri görmek için bilgi kartını yukarı kaydırın
  5. Bildirimler altında 'Ekle'ye dokunun
  6. 'Bana Bildir' veya '[İletişim]'e Bildir'e dokunun

'Bana Bildir'i seçerseniz, '[kişi] Varıyor', '[kişi] Ayrılıyor' veya [kişi] Yerinde Değil' ve ardından kişinizin mevcut konumu, konumunuz veya bir 'Yeni Konum' arasından seçim yapabilirsiniz ve 'Yalnızca Bir Kez' veya 'Her Zaman' olan bildirimleri istediğiniz sıklık.

'[Kişi] Yerinde Değil' seçimi, seçenekleri biraz değiştirir. Konum seçenekleri aynıdır, ancak daha sonra bir zaman aralığı ve bilgilendirilmek istediğiniz günleri seçebilirsiniz. Örneğin, bir arkadaşınız hafta boyunca her işte olmadığında sizi uyarmak için bir bildirim ayarlayabilirsiniz.

'[İletişime] bildir'i seçerseniz, 'Geldim' ve 'Ayrıldım', ardından mevcut konumunuz, mevcut konumları veya 'Yeni Konum' ve bildirimlerin gönderilmesini istediğiniz sıklığı seçebilirsiniz. , bu da yine 'Yalnızca Bir Kez' veya 'Her Zaman' seçimidir.

Seçimlerinizi seçtikten sonra sağ üst köşedeki 'Ekle'ye dokunmanız gerekir. Kendiniz için bir bildirim ayarlarken, bilgilendirilmeyi seçtiğiniz kişi, bir bildirim oluşturduğunuzu bildirmek için bir uyarı alır.

Diğer bazı ipuçları ve püf noktaları...

Find My uygulamasında, bundan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olmak için bahsetmeye değer birkaç başka ipucu ve püf noktası var.

Konumunuzu paylaşmayı durdurun

Ben sekmesindeki Bul uygulamasında konum geçişini kapatarak konumunuzu paylaşmayı istediğiniz zaman durdurabilirsiniz. Kapalıyken, konumunuzu paylaştığınız arkadaşlarınızdan hiçbiri nerede olduğunuzu göremez.

Kişiler sekmesinde adınızın altında 'Konum Bulunamadı' yazacaktır. Tekrar açtığınızda, konumunuz yeniden görünecektir.

Konumunuzu bir arkadaşınızla paylaşmayı bırakın

Fikrinizi değiştirirseniz, belirli bir arkadaşınızla konumunuzu paylaşmayı kalıcı olarak durdurabilirsiniz. Find My uygulamasındaki Kişiler listesinden kaybolacaksınız ve konum paylaşmaya yeniden başlamak için bu özelliğin başındaki adımları izlemeniz gerekecek.

Bul uygulamasını açın > Kişiler sekmesine dokunun > Konumunuzu paylaşmayı durdurmak istediğiniz kişiye dokunun > Ekranın altındaki bilgi kartını yukarı kaydırın > 'Konumumu Paylaşmayı Durdur'a dokunun > 'Durdur'u Onayla Konum Paylaşımı'.

Arkadaşlık isteklerini kapat

Arkadaşlarınızdan konumunuzu takip etme istekleri almak istemiyorsanız, bunları kapatabilirsiniz.

Bul uygulamasını açın > Ben sekmesine dokunun > Ekranın altındaki bilgi kartını yukarı kaydırın > Bildirimler altındaki 'Arkadaşlık İsteklerine İzin Ver' seçeneğini kapatın.

Favorilerinize bir kişi ekleyin

Find My uygulamasında belirli arkadaşlarınızı favori olarak ekleyebilirsiniz. Favori olarak bir arkadaş veya kişi eklerseniz, Find My uygulamasının Kişiler sekmesinde listeniz en üstte görünerek, özellikle konumunuzu birden fazla arkadaşınızla paylaşıyorsanız, konumlarını hızlı bir şekilde görmenize olanak tanır.

Bul uygulamasını açın > Kişiler sekmesinde adlarına dokunun > Ekranın altındaki bilgi kartını yukarı kaydırın > '[Kişi] Sık Kullanılanlara Ekle'ye dokunun.

Bir kişi için konum adını düzenleyin

Bul uygulamasında bir kişinin adının altındaki konum olarak kasaba ve ülkenin görünmesi yerine, örneğin bir konum adını 'Ev' veya 'İş' yazacak şekilde düzenleyebilirsiniz.

Bul uygulamasını açın > Kişiler sekmesine dokunun > Konumunu düzenlemek istediğiniz kişiye dokunun > Ekranın altındaki bilgi kartını yukarı kaydırın > Konum Adını Düzenle > Ev, İş, Okuldan Seç'e dokunun , Spor Salonu, Yok veya Özel Etiket Oluştur.

Kendiniz için bir konum adı düzenleyin

Kişilerinizin yanı sıra kendiniz için bir konum adını düzenleyebilirsiniz, böylece kişilerinizin şehir ve ülke yerine 'Ev'i görmeleri sağlanır.

Bul uygulamasını açın > 'Ben' sekmesine dokunun > Bilgi kartını yukarı kaydırın > 'Konum Adını Düzenle'ye dokunun.

Bir arkadaşı kaldır

Artık bir arkadaşınızın konumunu görmek istemiyorsanız, onu listenizden kaldırabilirsiniz.

Bul uygulamasını açın > Kişiler sekmesine dokunun > Listenizden çıkarmak istediğiniz kişiye dokunun > Ekranın altındaki bilgi kartını yukarı kaydırın > '[Kişiyi] Kaldır'a dokunun.

Ilginç Haberler